Wanneer

  • zo 26 maart 2017
    van 19.00u tot 21.00u

Prijs

€ 12,00 (10 euro abonnementsprijs / 11 euro kortingsprijs (voordeelpas bib / -18j - +60j / lerarenkaart) / 12 euro basisprijs / 25 euro familiekaart (2 volwassenen en 2 kinderen))

Waar

naam
Sint-Jozefkerk
adres
Liezele-Dorp 352870 Liezele
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsbalie@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Het festival Arte Amanti strijkt terug neer in de pittoreske kerk van Liezele. Na de succesvolle editie in 2016, presenteert het festival opnieuw klassiek toptalent.

Arte Amanti is een kamermuziekfestival dat internationale en Belgische musici wil voorstellen in steden en gemeenten buiten het grote cultuur circuit. Heel wat van onze artiesten en hun ensembles zijn meer bekend in het buitenland dan in België. Het is dan ook een unieke gelegenheid om ze hier aan het werk te horen.

Arte Amanti wil intieme kamermuziek met kleine ensembles bekend en geliefd maken bij een ruimer publiek en betrekt daarom de culturele organisaties en muziekacademies in de gemeenten bij dit project.

Speciale aandacht gaat uit naar jong, uitzonderlijk muzikaal talent dat elk concert zal openen met een prelude van een kwartier. Om zich te ontplooien als musicus en om podium ervaring op te doen is het absoluut noodzakelijk dat deze jongeren de kans krijgen om op te treden. Het is ook een ongelofelijk inspirerende en stimulerende ervaring voor hen om het podium te delen met professionele musici.

Tijdens de concerten van Arte Amanti is er geen pauze zodat de luisteraars na anderhalf uur gezellig kunnen napraten met artiesten, vrienden en familie tijdens een receptie aangeboden door de culturele organisatie van onze gastgemeente. Arte Amanti wil op lange termijn een breed publiek verwerven om klassieke muziek te promoten en kansen te creëren voor een nieuwe generatie jonge talenten.

Programma

Maria Milstein

Violiste Maria Milstein werd geboren in Moskou en grootgebracht met klassieke muziek. Ze won prestigieuze prijzen op tal van wedstrijden en speelt als soliste regelmatig met de beste orkesten ter wereld.

Hanna Shybayeva

Sinds ze op elfjarige leeftijd begon aan haar internationale muziekcarrière, is pianiste Hanna Shybayeva uitgegroeid tot de absolute top binnen de klassieke muziek. Ze wordt geprezen door pers en publiek voor haar muzikale interpretaties, energie,  groot gevoel voor vorm en voor de rijkdom van haar kleurenpalet.

Jong talent Jens Defoor

Al op jonge leeftijd was Jens gepassioneerd door de gitaar. Hij startte zijn muzikale opleiding bij Tinne Vandecruys aan de muziekacademie van Wilrijk. Hij kreeg ook les van Stein Verrelst en Inti De Maet.  Momenteel studeert Jens aan de academie te Lier bij Emmanuel Sarens. Hij bereidt zich voor op zijn ingangsproeven aan het conservatorium.

Naast zijn passie voor klassieke muziek, volgt Jens ook de opleiding voor elektrische gitaar bij Johan Sarens. Jens treedt geregeld op zowel als solist, als in kamermuziekverband. Om zich verder te vervolmaken volgde Jens masterclasses bij Dirk De Hertogh en Andrew York. In 2014 werd Jens finalist bij het Antwerpen Gitaar Festival.

Jens volgt momenteel het laatste jaar humaniora Latijn-Wiskunde aan het OLVE-college te Edegem. In de loop van het schooljaar speelt hij het 1ste concerto van Castelnuovo-Tedesco met het orkest Vivarte.

www.arte-amanti.be 

Bron: UiTinVlaanderen.be